⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Pasta broccolipesto med halloumi

(4 port)

Broccolipesto:
1,5 broccoli
1 dl pumpakärnor
1 vitlöksklyfta
50 g parmesanost
1 msk färsk basilika
1 dl olivolja
0,5 st citron, saften
salt
svartpeppar

Tillbehör:
400 g spaghetti
300 gram halloumi
1 msk olivolja
0,5 st broccoli
35 g ruccola
4 msk pumpakärnor

Koka upp saltat vatten. Skölj och dela broccolin i mindre buketter, och koka ca 2-3 min. (gör i ordning även till tillbehöret nedan men lägg 1/4 av broccolin åt sidan) Sila av vattnet och lägg resterande broccolibuketter i matberedare. Tillsätt pumpakärnor, skalad vitlöksklyfta, grovriven ost, basilika, olja och citronsaft. Mixa ihop till en pesto och smaka av med salt och peppar. Koka pastan. Skär halloumin i kuber och stek gyllenbruna i olja tillsammans med broccolibuketterna. Sila av pastavattnet och blanda pastan med broccolipeston. Servera med halloumin, broccolin, ruccola och lite extra pumpakärnor.